Logo Vitamine B complex

Vitamine B complex

Een compleet overzicht van het vitamine B complex en de specifieke eigenschappen

Vitamine B complex links en info

Vitamine B3

De werking van vitamine B3 heeft stimulerende werking op de bloedsomloop, met name in de kleinere bloedvaten. Bovendien vermindert het cholesterol gehalte in het bloed. Andere benamingen voor vitamine B3 is Nicotinezuur. Nicotinamide is een relevante stof maar heeft niet dezelfde uitwerking als Nicotinezuur. Bij inname van een behoorlijke dosis krijgen de meeste mensen het (soms onaangenaam) warm. Ook tintelen van de huid, vingers en voeten behoren tot de uitwerking, dit komt omdat de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Syptomen tekort aan vitamine B3

De symptomen van een tekort aan vitamine B3 zijn o.a. geirriteerde huid (zelfs onstoken), slappe ontlasting, slechte adem en ontstoken plekken in de mond. Ook psychische symptomen als angsten, depressiviteit en wantrouwen kunnen symptomen zijn van een tekort aan Vitamine B3.

In welke voeding zit vitamine B3?

Nicotamine oftewel B3 zit in o.a. orgaanvlees, koffie, brood en kip.

Vitamine B3 supplementen

Indien u niet voldoende vitamine B3 kunt u vitamine B complex tabletten bij de apotheek of drogist kopen, met daarnaast een extra supplement voor alleen vitamine B3. Het verhogen van vitamine B3 in uw bloed vraagt ook om een verhoging van de andere vitaminen B.